Zo voorkom je een hoge telefoonrekening op vakantie

Zo voorkom je een hoge telefoonrekening op vakantie

Ook in het buitenland heb je natuurlijk graag contact met vrienden en familie in eigen land. Waar je voor heen een telefooncel of een internetcafé moest opzoeken om een berichtje te sturen of om gewoon even wat van je te laten horen, kan dat vandaag de dag gewoon met je smartphone. Sinds 2017 is het zelfs mogelijk om op veel vakantiebestemmingen te bellen en te internetten vanuit je eigen telefoniebunden, zonder extra kosten dus! Maar let op, ga je op vakantie buiten de EU, zoals naar Amerika, Curacao of Egypte? Let dan goed op voor hoge, oplopende kosten. VakantieCenter.nl zette een aantal tips voor je op een rijtje om je kosten buiten de EU onder controle te houden.

  1. Check altijd de tarieven bij je provider

Ga jij op vakantie buiten de EU? Check dan altijd even de tarieven voor een minuut bellen en per MB bij je provider. Moet je plotseling toch een telefoontje plegen of een bericht sturen? Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent qua kosten. Deze tarieven kunnen per land erg variëren.

  1. Ga op zoek naar (veilige) wifi hotspots

De meeste hotels beschikken tegenwoordig over hele degelijke wifi netwerken waar je gratis, of tegen een geringe vergoeding, gebruik van kan maken. Let wel op dat je niet zomaar met elk wifi netwerk verbinding maakt. Er kunnen gevaarlijke netwerken tussen staan die misbruik van je maken. Infomeer bij de receptie van je verblijf, welk netwerk je hiervoor kunt gebruiken

  1. Haal films en/of muziek vooraf naar je toestel

Het is met diensten als Spotify en Netflix erg makkelijk om ter plaatse de leukste films en of muziek af te spelen via je smartphone. Dergelijke streamingdiensten zijn handig, maar kosten wel veel data. Kies daarom voor vertrek al uit welke films je wil zien en welke muziek je wil luisteren. Dan kun je ze gemakkelijk opslaan op je toestel, en later op locatie bekijken en beluisteren, zonder dat dit ten koste gaat van je databundel! Dit werkt zowel op je smartphone als op je tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *